Engineering

Werkt jouw bedrijf met mechanische constructies, technische systemen en ….. Wij denken graag met je mee!

Onze afdeling engineering helpt je met de realisatie van constructies en apparatuur om tot een gewenst eindproduct te komen. We werken op efficiënte en effectieve manier, we hebben oog  voor de veiligheid van medewerkers en we voorkomen schade aan materiaal.

De disciplines die wij in huis hebben zijn: elektrisch, mechanisch, pneumatiek, hydrauliek en software.

Wat ons uniek maakt is dat we bij oplevering van het eindproduct ook de benodigde documentatie aanleveren. Enkele voorbeelden zijn : tekeningen, stuklijsten, onderhoudsinstructies, en gebruikersinstructies.

Seccurro heeft inmiddels al een ruime ervaring op dit gebied. Klik hier voor een overzicht.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Elektrisch

Onze electrical engineers werken volgens de geldende normen en richtlijnen van elektrische installaties. De materialen en gereedschappen die wij gebruiken zijn van de allerhoogste kwaliteit, waardoor wij het project opleveren volgens het gewenste niveau.

We hebben projecten mogen verzorgen over de gehele wereld zowel in de offshore als in de overige bedrijfstakken.

Een greep uit onze projecten:

  • Eén van de paradepaardjes voor Seccurro is de elektrische installaties die gedaan zijn voor 72 hyperbare lifeboats.
  • We hebben afgelopen jaar een project voor het leveren van slingerruiten voor o.a. de tunnelbouw opgeleverd. Met deze slingerruiten worden tijdens het werken onder de grond (onder druk) via camerabeelden alle werkzaamheden nauwlettend in de gaten gehouden. De modder wordt door een ingenues  systeem van het raam ‘geslingerd’ en met water schoon gehouden. Inmiddels zijn er 28 van deze slingerruiten operationeel.
    Wij hebben zowel het elektrische als het mechanische ontwerp in eigen huis gemaakt.
  • Een ander groot project dat wij hebben mogen opleveren was een duiktoren voor een Aziatische klant waarbij de duiktoren een hoogte heeft van 22 meter met een doorsnede van 7 meter.

Wij zijn in staat om voor projecten de elektronica te ontwikkelen en op te leveren wanneer het niet in de reguliere handel te verkrijgen is. Zo hebben we eigen ontwikkelingen op maat gemaakt voor diverse klanten, zoals CO2 analyser, O2 analyser, communicatie systemen, flow indicatie systemen, etc. etc.

Mechanisch

Mechanische ontwikkelingen staan niet stil. Zeker niet bij Seccurro. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken die we in onze ontwerpen toepassen.

We hebben diverse eigen producten ontwikkeld die inzetbaar zijn in verschillende industrieën.

  • Voor geautomatiseerde vullijnen hebben we systemen ontwikkeld en geleverd om meer efficiëntie en reproduceerbaarheid te verkrijgen tijdens het proces.
  • Een andere ontwikkeling was het ontwerp en levering van de slingerruit. Met deze slingerruiten worden er tijdens het werken onder de grond via camerabeelden alle werkzaamheden nauwlettend in de gaten gehouden. De modder wordt door een ingenieus systeem van het raam ‘geslingerd’ en met water schoon gehouden. Inmiddels zijn er 28 van deze slingerruiten operationeel.
    Wij hebben zowel het elektrische als het mechanische ontwerp in eigen huis gemaakt.
  • Producten die ook door Seccurro ontwikkeld en geleverd zijn: onderwater LED verlichting, camera’s voor hyperbare doeleinden, CO2 analysers voor bewaking van ademlucht t.b.v. duikers, druk alarm systemen, flow indicatie systemen en communicatie systemen.

Pneumatiek

Bij een geautomatiseerde vullijn wordt vaak pneumatiek toegepast. Wij leveren pneumatische systemen die door ons ontworpen en opgebouwd zijn.
Uiteraard verzorgen wij ook het hiervoor benodigde tekenpakket met stuklijsten.

Hydrauliek

Hydrauliek wordt vaak toegepast in systemen waarbij veel kracht nodig is om een bepaalde actie/beweging te kunnen maken. In de offshore worden dit soort systemen veelvuldig ingezet. Door de expertise die wij in de hydrauliek hebben kunnen wij hier desgewenst ook een rol in spelen.

CNC freeswerk

CNC frezen wordt steeds meer toegepast in de metaal-, hout- en kunststofverwerkende industrie. Wij hebben bij Seccurro een eigen CNC freesmachine die wij voor onze prototyping inzetten. Hierdoor zien we snel resultaat, wanneer we in Solidworks een ontwerp hebben gemaakt.

Wij produceren ook graag voor u producten met onze CNC machine. Zoewl voor kleine series en/of prototype producten.

PLC besturing

Onze software engineer werkt met het bekende Siemens S7 PLC programma. Veel producten die wij ontwerpen draaien onder deze Siemens S7 software.